top of page
ravintola-kolme-kruunua-yleiskuva.jpg

Kolmen Kruunun
historia

Suomalaista klassikkoruokaa parhaimmillaan 

Kolme Kruunua tunnetaan erityisesti klassisista suomalaisista ruoistaan, kuten lihapullista, pyttipannusta ja paistetuista silakoista, joita monet pitävät kaupungin parhaimpina. Ravintola on säilyttänyt perinteisen tunnelmansa ja houkuttelee asiakkaita kaikista ikäryhmistä – nuorista aikuisista eläkeläisiin, jotka muistelevat lapsuutensa käyntejä ravintolassa.

 

1990-luvulla ravintolaan lisättiin baaritiski, mutta muuten sen alkuperäinen sisustus, kuten puupaneelit, valaisimet ja koristeelliset lasipinnat, on säilynyt ennallaan. Kolme Kruunua on todellinen helmi Helsingin ravintolakulttuurissa ja tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, perinteitä ja herkullista ruokaa.

ravintola kolme kruunua, sisäänkäynti - näkymä kadulta

Historian havinaa ja tarinoita sukupolvien takaa

Ravintola Kolme Kruunua on yksi Helsingin tunnetuimmista ja perinteikkäimmistä kortteliravintoloista, jonka historia ulottuu vuoteen 1952. Tuolloin ravintoloitsija Irja Örn (1910–1992) ja hänen miehensä päättivät uudistaa Liisan Baari -nimisen kahvilansa ja muuttaa sen ravintolaksi. Näin syntyi Kolme Kruunua, joka on säilyttänyt asemansa yhtenä kaupungin rakastetuimmista ruokapaikoista.

Ravintolan sisustus on merkittävä osa sen viehätystä. Taiteilija Emil Ruokolainen (1895–1968) suunnitteli ja toteutti ravintolan sisustuksen, mukaan lukien takaseinän kauniin hiotun peilin. Lisäksi ravintolan ikkunoita koristavat lasimaalaukset, jotka ovat taiteilija Fritz Hilbertin (1898–1981) käsialaa. Nämä yksityiskohdat ovat säilyneet lähes muuttumattomina vuosikymmenten ajan, mikä tekee ravintolasta ainutlaatuisen aikamatkan menneisyyteen.

bottom of page